Results 1 to 4 of 4

Thread: No network when Modem Emulator connect to a real device

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    Qt products
    Platforms
    Windows

    Unhappy No network when Modem Emulator connect to a real device

    Dear sir,

    display "No network "in qvfb when I runqtopia;
    but the case is random, namely some time can diplay current network!

    I only do these steps:
    1. add physical serial port in VM and sure that it be in connected state
    2. source_code_dir/configrure -phonevendors wavecom -multiplexers wavecom
    3. make
    4.make install

    after above steps finish, i type:
    1. export QTOPIA_PHONE_VENDOR=wavecom
    2. export QTOPIA_PHONE_MUX=no
    3 <scripts /> ./runqtopia

    Result:
    qvfb display "No network", however i mobile have Netwok!

    my question is the case is occasional , what reason result in the case?

    i trace the source code (qtopia-phone-commercial-src-4.2.2) and find qtopia will send some AT CMD in initial state; first CMD will write to serialport device, second,third...will send to Queue!
    when accept a RX from serial port device, qtopia will delete the first CMD in queue then process the followed CMD!

    But my run into case is that qtopia do not write second,third....CMD to serialport device after it have writted the first CMD to serialport device!
    i doubt that there isnot response return from serialport device result in first cmd isnot deleted ; so the followed cmd arenot write to serialport device?

    would you help me solve the case , thanks~~~
    *^_^*

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    Qt products
    Platforms
    Windows

    Unhappy Qtopia ModemEmulator connect to real device, display NO Network

    Dear sir,

    please help me , thanks~~~~

    refer to following URL:

    http://www.qtcentre.org/forum/f-newb...ice-10697.html

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    5,372
    Thanks
    28
    Thanked 975 Times in 912 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: Qtopia ModemEmulator connect to real device, display NO Network

    Quote Originally Posted by tommy_tang View Post
    Dear sir,

    please help me , thanks~~~~

    refer to following URL:
    Please, don't start multiple threads on the same problem.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    Qt products
    Platforms
    Windows

    Default Re: No network when Modem Emulator connect to a real device

    Sorry,

    could you provide me some document to refer?
    thanks~~~

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.