Results 1 to 2 of 2

Thread: add a program to start menu

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    14
    Thanks
    4
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Exclamation add a program to start menu

    Guys,

    I developed the software which works fine. But i want to add that program into Start menu. I am using the Suse 11.0 and gnome and Kde desktop. How to add my program into start menu by using c language. Or else already any available shell command there??? Help me......


    Advance thanks....

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: add a program to start menu

    You have to deploy a desktop file into an appropriate directory in the menu structure (/usr/share/applications probably).

Similar Threads

  1. Docked Widget Menu
    By Chuk in forum Qt Programming
    Replies: 6
    Last Post: 3rd July 2013, 14:12
  2. How to hide mainwindow at program start up
    By palmer in forum Qt Programming
    Replies: 4
    Last Post: 13th September 2008, 14:35
  3. QProcess start a console program
    By Shawn in forum Qt Programming
    Replies: 2
    Last Post: 9th November 2007, 12:38
  4. I start a external fortram program, how to terminate?
    By dolphins in forum Qt Programming
    Replies: 3
    Last Post: 28th October 2007, 13:07
  5. QT MySQL
    By sabeeshcs in forum Newbie
    Replies: 6
    Last Post: 12th January 2007, 04:19

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.