Results 1 to 3 of 3

Thread: y-axis tick labels trimmed

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    121
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Windows

    Default y-axis tick labels trimmed

    I'm using qwtplot widgets in Qt Designer, with MS tools (i.e. Visual Studio). All works very well. I have one small gripe. In some cases the tick labels on the y axis are trimmed on the left, making '8' look like '3', for example. When the maximum on the y axis is, say 0.5, the '0's of the tick labels for 0.1, 0.2, 0.3, 0.4 and 0.5 all have about 1/3 cut off on the left.

    I've tried changing the font size, but this doesn't have any effect, in fact the program seems to ignore the font information in the .ui file. The correct info is in the ui_xxx.h file, but that seems to be ignored. Is this just a Visual Studio issue?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,294
    Thanked 877 Times in 825 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: y-axis tick labels trimmed

    In some cases the tick labels on the y axis are trimmed on the left, making '8' look like '3', for example.
    I remember that I have fixed such a bug some time ago. Try:
    svn co https://qwt.svn.sourceforge.net/svnroot/qwt/branches/qwt-5.2
    I've tried changing the font size, but this doesn't have any effect, ...
    There are many different fonts used in a plot widget. Setting a font somewhere doesn't change them all.

    Uwe

  3. The following 2 users say thank you to Uwe for this useful post:

    amoswood (4th June 2010), gib (9th April 2010)

  4. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    121
    Thanks
    9
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    MacOS X Windows

    Default Re: y-axis tick labels trimmed

    Thanks Uwe! I haven't used Subversion, but from the CHANGES file I could see which files I needed to download. I rebuilt the library and the tick label problem is solved. Soon I must learn to use Subversion.

    Cheers
    Gib

Similar Threads

  1. Axis with more labels
    By rakkar in forum Qwt
    Replies: 1
    Last Post: 11th October 2009, 09:26
  2. Axis Labels Rendering Quality
    By ChrisW67 in forum Qwt
    Replies: 0
    Last Post: 21st July 2009, 00:49
  3. Relocating axis labels
    By malcom2073 in forum Qwt
    Replies: 0
    Last Post: 9th May 2008, 13:01
  4. Tick Labels for Slider
    By jcraig in forum Qt Tools
    Replies: 2
    Last Post: 9th August 2007, 17:21
  5. QSlider with a custom set of labels for the tick marks?
    By whitefurrows in forum Qt Programming
    Replies: 3
    Last Post: 5th August 2007, 16:05

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.