Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 25 of 25

Thread: Qwt Installation Help

  1. #21
    Join Date
    May 2011
    Posts
    122
    Thanks
    34
    Platforms
    Windows

    Default Re: Qwt Installation Help

    if you find how to use QWT in the QtCreator can you explain this in this thread ?
    thank you

  2. #22
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,234
    Thanked 857 Times in 806 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: Qwt Installation Help

    Unzip Qwt to "C:\Qt\qwt-6.0.0"
    O.k.
    Edit qwtconfig.pri: uncomment QwtExamples, set win32 install prefix to C:/Qt/qwt-$$QWT_VERSION
    Uncommenting QwtExamples is only needed if you want to build the examples. For installing Qwt you don't need to do this.

    Changing the install prefix is o.k., but of course not mandatory.

    Open Qt command line and use the commands:
    qmake qwt.pro
    mingw32-make
    mingw32-make install
    O.k.
    qmake -set QMAKEFEATURES "C:/Qt/qwt-6.0.0"
    Wrong - it should be C:/Qt/qwt-6.0.0/features. Or where do you you have qwt.prf installed ?

    copy [QWT DIRECTORY]\lib\qwt.dll to "C:\Qt\2010.05\qt\bin"
    Very bad - use the PATH environment variable instead.

    This is a basic mechanism - nothing Qt or Qwt special. If you don't know about it it's high time to learn.

    copy [QWT DIRECTORY]\plugins\designer\qwt_designer_plugin.dll to "C:\Qt\2010.05\qt\plugins\plugins\designer"
    Very bad - read http://doc.qt.nokia.com/4.7/deployment-plugins.html instead.

    For each project add "CONFIG += qwt" in the project .pro file
    O.k.

    Guess the difference between designer and creator is, that you have built the designer yourself with mingw while you have downloaded a creator, that has been built by Nokia with MSVC. If true you need to recompile the creator with mingw too.

    Uwe

  3. #23
    Join Date
    May 2011
    Posts
    21
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: Qwt Installation Help

    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    copy [QWT DIRECTORY]\lib\qwt.dll to "C:\Qt\2010.05\qt\bin"
    Very bad - use the PATH environment variable instead.

    This is a basic mechanism - nothing Qt or Qwt special. If you don't know about it it's high time to learn.

    copy [QWT DIRECTORY]\plugins\designer\qwt_designer_plugin.dll to "C:\Qt\2010.05\qt\plugins\plugins\designer"
    Very bad - read http://doc.qt.nokia.com/4.7/deployment-plugins.html instead.
    Don't you think that it is useless and "very bad" for general performance, to increase the PATH just for 1 dll ? I understand when there is a lot of important things in the directory but here...
    For your 2nd point, are you talking about qt.conf and QT_PLUGIN_PATH ? Again, for a Windows user, it is easier to copy/paste the dll, I don't see the disavantages of that, these 2 dll doesn't deserve to do all these efforts like studying a long English documentation and creating a lot of environment variables.

  4. #24
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,234
    Thanked 857 Times in 806 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: Qwt Installation Help

    Quote Originally Posted by Troudhyl View Post
    Don't you think that it is useless and "very bad" for general performance, to increase the PATH just for 1 dll ?
    No.
    Again, for a Windows user, it is easier to copy/paste the dll, ...
    No it isn't and in the long run you will have to pay a lot if you don't get used to organize your system in a proper way.

    Uwe

  5. #25
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Windows

    Default Re: Qwt Installation Help

    Yes i did get the QMAKEFEATURE wrong there, but i did set it to the feature directory, so its an accidental ommision - sorry!

Similar Threads

  1. Need Installation Help?
    By Chase in forum Newbie
    Replies: 0
    Last Post: 7th April 2011, 10:26
  2. Installation on AIX 5.3
    By micrinho in forum Installation and Deployment
    Replies: 0
    Last Post: 11th March 2010, 16:10
  3. Qt 4.6.1 Installation
    By JulioCastro in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 5th February 2010, 07:36
  4. Qt for s60 installation
    By addu in forum Installation and Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 26th August 2009, 11:37
  5. Qt installation
    By jay in forum Installation and Deployment
    Replies: 7
    Last Post: 27th May 2008, 15:24

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.