Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 51 of 51

Thread: Nothing works !

  1. #41
    Join Date
    May 2013
    Posts
    29
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Nothing works !

    OK, I thought bad.

    I have called the line, run qmake and qwt.prf prints the message we added earlier so that is great ! Thanks

    The program compiles but it does not execute. The message "/home/developpeur/developpement/stageCamille/build-qwt_test-Desktop_Qt_5_0_2_GCC_64bit-Release/qwt_test: error while loading shared libraries: libqwt.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory" is printed.

    I have rebuild and installed qwt with qmake, to be sure it was the good one that was used but it doesn't change that.
    Should I move libqwt.so.6 somewhere ? I thought that was done automatically and we should not have to care of that.

  2. #42
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Nothing works !

    All libraries used by your programs need to be accessible by the system linker. You can make them accessible either by putting them in one of searched system directories or by using LD_LIBRARY_PATH when running the program.
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  3. #43
    Join Date
    May 2013
    Posts
    29
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Nothing works !

    Now, I come back to the same problem I had before (when I used the library by including its files in the .pro) :
    The program compiles but returns a pointer error followed by Backtrace and Memory map.

    I have modified LD_LIBRARY_PATH ; I can run the program in the console. In QtCreator, it was not enough (?) but if I move the files with the libs of QtCreator, I have the same result.

    feel stupid...

  4. #44
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Nothing works !

    Quote Originally Posted by Amoliane View Post
    In QtCreator, it was not enough (?)
    Where did you set LD_LIBRARY_PATH?
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  5. #45
    Join Date
    May 2013
    Posts
    29
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Nothing works !

    Actually it normally runs in QtCreator.

    But the programm only returns a pointer error. Each time I try to use a qwt object, there is a pointer error. Where can this come from ?

  6. #46
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Nothing works !

    Your code, most probably
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  7. #47
    Join Date
    May 2013
    Posts
    29
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Nothing works !

    My code is still the simplest possible :

    Qt Code:
    1. #include <QApplication>
    2.  
    3. #include<qwt_analog_clock.h>
    4.  
    5. int main(int argc, char *argv[])
    6. {
    7. QApplication a(argc, argv);
    8.  
    9. clock.show();
    10.  
    11. return a.exec();
    12. }
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 



    Qt Code:
    1. QT += core gui
    2.  
    3. greaterThan(QT_MAJOR_VERSION, 4): QT += widgets
    4.  
    5. TARGET = qwt_test
    6. TEMPLATE = app
    7.  
    8. CONFIG += qwt
    9.  
    10.  
    11. SOURCES += main.cpp
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 

    Still the same try and the same problem from the beginning.

  8. #48
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Nothing works !

    Show us the backtrace.
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  9. #49
    Join Date
    May 2013
    Posts
    29
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Nothing works !

    There it is :

    Starting /home/developpeur/developpement/stageCamille/build-qwt_test-Desktop_Qt_5_0_2_GCC_64bit-Release/qwt_test...
    *** glibc detected *** /home/developpeur/developpement/stageCamille/build-qwt_test-Desktop_Qt_5_0_2_GCC_64bit-Release/qwt_test: realloc(): invalid pointer: 0x00007f9bcb63c800 ***
    ======= Backtrace: =========
    /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x7eb96)[0x7f9bcc8e0b96]
    /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(realloc+0x2de)[0x7f9bcc8e593e]
    /usr/lib/nvidia-current/libGL.so.1(+0xa90eb)[0x7f9bc8e770eb]

  10. #50
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    33,363
    Thanks
    3
    Thanked 5,012 Times in 4,791 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows Android Maemo/MeeGo
    Wiki edits
    10

    Default Re: Nothing works !

    This seems a problem with NVidia driver.
    Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

    Please ask Qt related questions on the forum and not using private messages or visitor messages.


  11. #51
    Join Date
    May 2013
    Posts
    29
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: Nothing works !

    I have reinstall the nvidia drivers from the website but the problem remains. Now, the backtrace is :
    /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x7eb96)[0x7f337ed0eb96]
    /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(realloc+0x2de)[0x7f337ed1393e]
    /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.319.17(+0x2041)[0x7f3378f25041]
    I still try. If anybody has an idea ; il feel stupid but I really cannot fix this.

Similar Threads

  1. don't works on linux ?
    By 21did21 in forum Qwt
    Replies: 5
    Last Post: 5th September 2011, 09:28
  2. Where can i learn how qml works?
    By tuxit in forum Qt Quick
    Replies: 3
    Last Post: 9th August 2011, 19:01
  3. Replies: 3
    Last Post: 6th July 2011, 06:59
  4. How works tile() ?
    By looki in forum Qt Programming
    Replies: 0
    Last Post: 30th September 2008, 13:25
  5. How simpletreeview example works?
    By igorko in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 19th June 2006, 09:59

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.