Results 1 to 5 of 5

Thread: qwt event_filter example doesn't work properly

  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Posts
    75
    Thanks
    5
    Qt products
    Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default qwt event_filter example doesn't work properly

    Hi,
    I have ubuntu 14.04 64bit (qwt 6.0.0 and qt 4.8.6)

    I have to use event_filter example as starting point for a project.
    I run it but it has an unexpected behaviour. When I drag a point of a curve it replots some points, but doesn't replots the curve:
    event_filter_1.png

    Any event I trigger on the axis (to change background color or add a curve) or on the window (minimizing and restoring it) will result in a correct redraw:
    event_filter_2.png

    Is this the right behaviour? Or is it a bug? How to correct it?

    best regards
    max

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,294
    Thanked 877 Times in 825 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: qwt event_filter example doesn't work properly

    Can't remember about issues in Qwt 6.0.0 anymore - it is not even the latest release of the 6.0 series.
    IMHO starting a new project with this version doesn't make much sense.

    Uwe

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Posts
    75
    Thanks
    5
    Qt products
    Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: qwt event_filter example doesn't work properly

    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    Can't remember about issues in Qwt 6.0.0 anymore - it is not even the latest release of the 6.0 series.
    IMHO starting a new project with this version doesn't make much sense.
    Qwt 6.0.0 is the version in ubuntu 14.04. I am required to use this version of ubuntu (that is a Long Term Support) and all standard package distributed with it.

    anyway I could try with ubuntu 13.04 (qwt 5.2.2 and qt 4.8.4) and the problem is not present.
    I don't think the problem is qwt; maybe there is an issue in qt 4.8.6.

    best regards
    Max
    Last edited by mastupristi; 20th October 2014 at 08:22.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,294
    Thanked 877 Times in 825 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: qwt event_filter example doesn't work properly

    It should be an issue of the event_filter example code of this early 6.0.x version. Going back to Qwt 5.x only because of a bug in an example doesn't make any sense to me.

    IMO you don't do you a favor when starting an application with a version that is not compatible with current Qt versions - sooner or later someone will have to do a migration then.

    Note Qwt 6.1 is compatible with all versions >= Qt 4.4 and there should no problem with installing it in parallel to the Qwt 6.0 package of your distro.
    But if you really have to go with Qwt 6.0, than you should at least replace Qwt 6.0.0 by Qwt 6.0.2.

    What is a the idea of a "long term support" distro, when not even pure bugfix updates are applied ?

    Uwe

  5. The following user says thank you to Uwe for this useful post:

    mastupristi (21st October 2014)

  6. #5
    Join Date
    May 2009
    Posts
    75
    Thanks
    5
    Qt products
    Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: qwt event_filter example doesn't work properly

    I have downloaded qwt 6.1.1, and I have compiled it against both qt 4.8.6 and qt 5.2.1.
    In both cases the event_filter example works fine.

    best regards

Similar Threads

  1. QMenuBar doesn't show up properly
    By Cruz in forum Qt Programming
    Replies: 5
    Last Post: 19th February 2014, 18:40
  2. mouseMoveEvent doesn't respond properly
    By Ponnytail in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 4th November 2013, 19:45
  3. Qt Creator [SOLVED]Qt debugger doesn't work properly, an important bug?
    By magpielover in forum Qt Tools
    Replies: 0
    Last Post: 19th December 2011, 09:35
  4. phonon for imx53 doesn't work properly
    By yinyin in forum Qt for Embedded and Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 2nd December 2011, 02:50
  5. QProgressBar "crash" - doesn't work properly
    By metRo_ in forum Qt Programming
    Replies: 6
    Last Post: 23rd October 2010, 13:56

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.