Results 1 to 3 of 3

Thread: Trying to connect to the Microsoft RDP Client Control using QAxContainer.QAxWidget()

  1. #1
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Qt products
    PyQt3 PyQt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Trying to connect to the Microsoft RDP Client Control using QAxContainer.QAxWidget()

    Hi, everyone! Help me please with connecting to the Microsoft RDP Client Control using QAxContainer.QAxWidget()
    This is a code snippet:
    Qt Code:
    1. QAx_RDP = QAxContainer.QAxWidget(self)
    2. QAx_RDP.setControl('{54d38bf7-b1ef-4479-9674-1bd6ea465258}')
    3. QAx_RDP.setProperty('Server', 'xxx.xxx.xxx.xxx')
    4. QAx_RDP.setProperty('UserName', 'user')
    5. QAx_RDP.Connect()
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 
    All works fine, but I need to enter the password manually... The QAx_RDP object has no "password" property.. And I don't know how to pass it..
    I tried to google it and found that Microsoft RDP Client Control uses vtables to get a password (and some other data) from a client...
    How can I use a vtable in Python? Or maybe there is another solution?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,729
    Thanks
    13
    Thanked 1,610 Times in 1,537 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    17

    Default Re: Trying to connect to the Microsoft RDP Client Control using QAxContainer.QAxWidg

    There is a ClearTextPassword property in the IMsRdpClientAdvancedSettings interface which, at a guess, should be accessible as a property of your ActiveX object.
    https://msdn.microsoft.com/en-us/lib...(v=vs.85).aspx
    https://msdn.microsoft.com/en-us/lib...(v=vs.85).aspx

  3. #3
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Qt products
    PyQt3 PyQt4
    Platforms
    Unix/X11 Windows

    Default Re: Trying to connect to the Microsoft RDP Client Control using QAxContainer.QAxWidg

    I have tried 4 ways to set a password, but any of them worked...

    QAx_RDP.ClearTextPassword = "password"
    QAx_RDP.setProperty('ClearTextPassword', "password")

    QAx_RDP.AdvancedSettings2.ClearTextPassword = "password"
    QAx_RDP.SetProperty('AdvancedSettings2.ClearTextPa ssword', 'password')

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 30th June 2012, 12:04
  2. Replies: 2
    Last Post: 3rd May 2011, 06:29
  3. Working with ActiveX client QAxWidget
    By InnoQT in forum Qt Programming
    Replies: 0
    Last Post: 29th January 2010, 10:28
  4. how to connect to a microsoft access database?
    By mismael85 in forum Qt Programming
    Replies: 3
    Last Post: 7th March 2008, 09:25
  5. QAxContainer: can't instantiate control
    By fabien in forum Qt Programming
    Replies: 0
    Last Post: 24th July 2007, 11:22

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.