Results 1 to 2 of 2

Thread: Qt Data Grid with Grouping & filtering

  1. #1
    Join Date
    May 2017
    Posts
    1
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt5 Qt/Embedded Qt Jambi PyQt3 PyQt4
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows Symbian S60 Android Maemo/MeeGo

    Default Qt Data Grid with Grouping & filtering

    I want to design a UI for linux Desktop. For this i will be needing following widgets / controls. I have searched and gone through the Qt resources but did not
    find any satisfactory solution yet.

    I want to use a grid that provides features like "filtering" & "grouping".

    - I could not find any such grid in standard Qt widget or Qt Quick controls neither any open source implementation of the same.
    - I have found a option but that is paid - QtitanDataGrid http://www.devmachines.com/qtitandatagrid-overview.html

    1. Is anything similar available under Qt quick or Qt Widget ?

    2. Also for complex Desktop application with multiple windows, views, grids, multiple threads and controls like grid, docking controls like Visual studio, slider/ splitter , which will be best to use Qt Quick or Qt Widgets (Only Desktop version is required , no future Mobile migration will be needed) ?

    Thanks
    Himanshu

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Alameda, CA, USA
    Posts
    5,229
    Thanks
    302
    Thanked 864 Times in 851 Posts
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows

    Default Re: Qt Data Grid with Grouping & filtering

    1. Is anything similar available under Qt quick or Qt Widget ?
    No, not in the standard Qt distribution. You might find something in KDE or on inqlude.org. There is also Cute Report, but that is designed mainly for printed reports and involves scripting and other things to get it working. QtitanDataGrid is the only widget I know of for on-screen display of tables with grouping.

    which will be best to use Qt Quick or Qt Widgets
    I find it much easier to write code for desktop apps using Qt Widgets. Qt Quick is great for small or embedded apps, but if you have a complex UI with a lot of interacting parts I think you would struggle to get it done in Qt Quick. Just my opinion, others may have a different idea.
    <=== The Great Pumpkin says ===>
    Please use CODE tags when posting source code so it is more readable. Click "Go Advanced" and then the "#" icon to insert the tags. Paste your code between them.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 27th April 2017, 15:37
  2. Custom QSortFilterProxyModel for filtering large data
    By ednakram in forum Qt Programming
    Replies: 7
    Last Post: 24th January 2017, 10:26
  3. QSqlQueryModel needs filtering data - HOWTO
    By MarkoSan in forum Qt Programming
    Replies: 2
    Last Post: 16th October 2015, 17:45
  4. Sorting and filtering sql data
    By kode in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 12th June 2013, 05:11
  5. QAbstractProxyModel for data grouping
    By mentalmushroom in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 3rd January 2013, 22:11

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.