Results 1 to 4 of 4

Thread: qwt_thermo.h : no such file or directory

  1. #1
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    6
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Default qwt_thermo.h : no such file or directory

    Hello,

    I have downloaded and installed qwt, I made a QwtThermo like this :

    .pro
    Capture2.PNG

    Then .pro and .cpp below :
    Qt Code:
    1. #-------------------------------------------------
    2. #
    3. # Project created by QtCreator 2018-02-07T17:08:47
    4. #
    5. #-------------------------------------------------
    6. # QWT library
    7.  
    8. QT += core gui
    9.  
    10. INCLUDEPATH += /usr/local/qwt-6.1.2/include
    11. LIBS += -L/usr/local/qwt-6.1.2/lib -lqwt
    12.  
    13. greaterThan(QT_MAJOR_VERSION, 4): QT += widgets
    14.  
    15. TARGET = sans_titre
    16. TEMPLATE = app
    17.  
    18.  
    19. SOURCES += main.cpp\
    20. widget.cpp
    21.  
    22. HEADERS += widget.h
    23.  
    24. FORMS += widget.ui
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 


    .cpp
    Qt Code:
    1. #include "widget.h"
    2. #include "ui_widget.h"
    3.  
    4. Widget::Widget(QWidget *parent) :
    5. QWidget(parent),
    6. ui(new Ui::Widget)
    7. {
    8. ui->setupUi(this);
    9. }
    10.  
    11. Widget::~Widget()
    12. {
    13. delete ui;
    14. }
    15.  
    16. void Widget::On_Slide_Changed(int value)
    17. {
    18. }
    To copy to clipboard, switch view to plain text mode 

    But I have an error :
    qwt_thermo.h : no such file or directory

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Alameda, CA, USA
    Posts
    4,769
    Thanks
    262
    Thanked 773 Times in 763 Posts
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Windows Android

    Default Re: qwt_thermo.h : no such file or directory

    On Windows, the Qwt 6.1.3 include files unpack to "qwt-6.1.3/src", not "qwt-6.1.3/include". There is no "include" directory. I am pretty sure it is the same for 6.1.2 and for distros on other platforms. Change your INCLUDEPATH in the .pro file and run qmake again.

    The error you are getting is because your "ui_*.h" file (created from your .ui file by UIC) references the qwt_thermo.h file.
    <=== The Great Pumpkin says ===>
    Please use CODE tags when posting source code so it is more readable. Click "Go Advanced" and then the "#" icon to insert the tags. Paste your code between them.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    6
    Qt products
    Qt4
    Platforms
    Unix/X11

    Default Re: qwt_thermo.h : no such file or directory

    Sorry I forgot to precise, I'm on Linux Ubuntu.
    It's not the same thing as Windows

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    3,258
    Thanked 862 Times in 811 Posts
    Qt products
    Qt3 Qt4 Qt/Embedded
    Platforms
    MacOS X Unix/X11 Windows

    Default Re: qwt_thermo.h : no such file or directory

    Quote Originally Posted by d_stranz View Post
    On Windows, the Qwt 6.1.3 include files unpack to "qwt-6.1.3/src", not "qwt-6.1.3/include". There is no "include" directory
    Qwt packages do not contain any include directory - on no platform - so there is nothing special about Windows.
    The include directory is the result of the "make install" step - on all platforms.

    But when using packages from a distro the distributor often has its own policies, where to put the libs/headers - usually not installing to /usr/local/qwt-x.x.x.

    Uwe

Similar Threads

  1. ImportError: No module named qwt_thermo
    By asturnebur in forum Newbie
    Replies: 3
    Last Post: 4th March 2015, 21:17
  2. Replies: 2
    Last Post: 25th July 2013, 07:17
  3. Replies: 1
    Last Post: 23rd May 2011, 05:53
  4. Replies: 1
    Last Post: 8th November 2010, 04:24
  5. Replies: 4
    Last Post: 9th May 2010, 17:18

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.