Results 1 to 2 of 2

Thread: QWebview https link loading issue

  1. #1
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    1
    Qt products
    Qt5
    Platforms
    Unix/X11

    Unhappy QWebview https link loading issue

    I am completely new to Qt and using Qt 5.5.1 version. I need to load an https link in my QWebview widget. But it is not loading. I tried with a different 'https' link address. Some will load, but some others will fail to get load. I googled the issue and found that it is due to an SSL error. If then how I am supposed to rectify this using OpenSSL. I am using Ubuntu 16. Can someone share any sample codes in Qt5.5.1? If there is any version issue for SSL error to be rectified, Can someone suggest methods for upgrading?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,670
    Thanks
    13
    Thanked 1,595 Times in 1,523 Posts
    Qt products
    Qt4 Qt5
    Platforms
    Unix/X11 Windows
    Wiki edits
    17

    Default Re: QWebview https link loading issue

    Quote Originally Posted by AXA View Post
    I am completely new to Qt and using Qt 5.5.1 version. I need to load an https link in my QWebview widget. But it is not loading. I tried with a different 'https' link address. Some will load, but some others will fail to get load. I googled the issue and found that it is due to an SSL error. If then how I am supposed to rectify this using OpenSSL. I am using Ubuntu 16. Can someone share any sample codes in Qt5.5.1? If there is any version issue for SSL error to be rectified, Can someone suggest methods for upgrading?
    How about you share anything at all about the actual error, the code you are running, the site(s) involved... could be certificate problems, name resolution problems, missing libraries, bad code, poor assumptions...
    Start with a small self-contained program that demonstrates the problem, the site and the errors delivered by sslErrors(const QList<QSslError> &errors).
    "We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them." -- Einstein
    If you are posting code then please use [code] [/code] tags around it - makes addressing the problem easier.

Similar Threads

  1. Use of QWebView to browse "https" secure sites
    By grigoryan_hayk in forum Qt Programming
    Replies: 7
    Last Post: 21st September 2016, 21:16
  2. Replies: 3
    Last Post: 10th June 2015, 06:15
  3. QWebView::Load https problem
    By milo c in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 6th January 2015, 20:01
  4. QWebView + HTTPS with certificate example
    By kylls in forum Qt Programming
    Replies: 1
    Last Post: 16th March 2011, 06:07

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Digia, Qt and their respective logos are trademarks of Digia Plc in Finland and/or other countries worldwide.